Διεύθυνση
Γράμμου 42, Bριλήσσια
Τηλέφωνο
210 6800312
Email
info@physiokoskina.gr
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-21.00

Βιοιατρικός Βελονισμός

Ο Βιοιατρικός βελονισμός είναι η μετεξέλιξη μιας πανάρχαιας θεραπευτικής μεθόδου που έχει τις ρίζες της στην Κίνα. Βασίζεται στην ένθεση ιδιαίτερα λεπτών, αποστειρωμένων βελόνων μιας χρήσης, με σκοπό τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι ο βελονισμός ρυθμίζει και εξισορροπεί το ανοσιακό σύστημα, το ορμονικό σύστημα και το σύστημα που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση του στρες.

Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ένα ευρύ φάσμα παθήσεων όπως αυχεναλγία, οσφυαλγία, διαταραχές νεύρων, ριζών και πλεγμάτων, μυϊκά άλγη, αρθρίτιδες και περιαρθρίτιδες, ημικρανία, νευραλγία τριδύμου, κεφαλαλγίες, εμβοές, παθήσεις γαστρεντερικού, δερματικές παθήσεις, αγχώδης διαταραχές, εγρήγορση μνήμης/συγκέντρωσης, κατάθλιψη και άλλα.

Με την ένθεση βελόνων στα ειδικά σημεία βελονισμού, διεγείρονται οι νευρικές απολήξεις της περιοχής με αποτέλεσμα να πυροδοτείται μια αλληλουχία νευρικών ώσεων προς το κεντρικό νευρικό σύστημα. Αυτή η διαδικασία είναι υπεύθυνη για την απελευθέρωση από τον οργανισμό συγκεκριμένων ενδογενών ουσιών με αναλγητική δράση(ενδογενή οπιοειδή) καθώς και αντιφλεγμονώδη δράση (ενδορφίνες).

Επίσης απελευθερώνονται ειδικά αγγειοδραστικά πεπτίδια που προκαλούν τοπική αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στις περιοχές όπου έχουν τοποθετηθεί οι βελόνες.

Στην πράξη οι βελόνες παραμένουν στα σημεία από 15 έως 45 λεπτά , μετά τον βελονισμό ο ασθενής μπορεί να επανέλθει αμέσως στις δραστηριότητές του. Οι θεραπείες θα πρέπει ιδανικά να εκτελούνται με συχνότητα 2 έως 3 θεραπείες την εβδομάδα , μια σωστή και πλήρης αγωγή αποτελείται από 8 έως 12 θεραπείες.