Διεύθυνση
Γράμμου 42, Bριλήσσια
Τηλέφωνο
210 6800312
Email
info@physiokoskina.gr
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-21.00

Σπλαχνική κινητοποίηση

Είναι πιθανόν τα συμπτώματα του πόνου, της δυσλειτουργίας και της κακής στάσης του σώματος ενός ασθενούς να είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα εσωτερικά όργανα του σώματος όπως συκώτι , νεφρά, έντερο κλπ.

Η σπλαχνική κινητοποίηση είναι μια ήπια τεχνική που αξιολογεί τη σχέση μεταξύ των οργάνων του σώματος και άλλων δομών, όπως μυών, περιτονίας, συνδέσμων και αρθρώσεων. Τα όργανα στο σώμα μας όπως και οι αρθρώσεις έχουν ένα συγκεκριμένο ρυθμό και εύρος κίνησης εκ φύσεως. Η κίνηση αυτή μπορεί να περιοριστεί από χειρουργικές ουλές, προσκολλήσεις, λοίμωξη, ασθένεια, κακή στάση ή τραυματισμό. Ένας περιορισμός εμποδίζει τη δράση-ολίσθηση του οργάνου έναντι άλλων δομών εντός του σώματος. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μια περιοχή με συσσωρευμένη ένταση και δυσκολία κίνησης των οργάνων. Το σώμα μας όμως παρόλο που μαθαίνει να λειτουργεί υπό το καθεστώς αυτό ,με την πάροδο του χρόνου αυτή η επαναλαμβανόμενη παρέκκλιση της φυσιολογικής κίνησης των οργάνων οδηγεί σε χρόνιο ερεθισμό ή και φλεγμονή που προκαλεί μυοσκελετική, νευρική και σπλαχνική δυσλειτουργία.

Οι ήπιοι χειρισμοί αυτής της μεθόδου, οι οποίοι εφαρμόζονται στην περιοχή της κοιλιάς, απελευθερώνουν τον συνδετικό ιστό των περιτονιών των οργάνων και αυξάνουν την ιδιοδεκτική επικοινωνία μέσα στο σώμα, αναζωογονώντας την.